Škarje za živo mejo

Če imamo doma živo mejo, jo moramo redno negovati in vzdrževati. Običajno to pomeni, da bo treba rastlino nekoliko skrajšati in oblikovati v primerno obliko. Živa meja se dokaj hitro razraste in lahko postane prava nadloga, zato tega opravila ne smemo zanemarjati. Ker pa gre za zamudno in naporno delo, si običajno pomagamo z napredno opremo. To so seveda škarje za živo mejo, ki pri tem delu ponujajo zelo dober učinek. Na voljo imamo različne izvedbe, tako da lahko izberemo pripomoček, ki bo kar najbolj ustrezen za naše potrebe.

Najbolj osnovne so ročne škarje, s katerimi že lahko povsem uspešno prirežemo živo mejo na željeno dolžino. To so cenovno ugodne in zelo enostavne škarje, ki se odlično obnesejo v primeru, da imamo opravka z dovolj kratko dolžino žive meje in da pri oblikovanju nismo posebej zahtevni. Ročne škarje so poleg tega tudi zelo vsestranske in jih lahko uporabimo tudi pri mnogih drugih rastlinah, predvsem pri grmovnicah in okrasnem drevju.

Bolj priljubljene pa so motorne škarje za živo mejo, ki so pri svojem delu še bolj učinkovite. Predvsem pa uporabnika močno razbremenijo. Na voljo imamo naprave z bencinskimi in električnimi motorji, zelo priljubljene pa so tudi akumulatorske škarje za živo mejo, ki se pogosto uvrščajo med naprednejše naprave te vrste. Vsem izvedbam je skupno to, da so zelo zmogljive in omogočajo brezhibno oblikovanje žive meje. Takšne škarje za živo mejo so primerne tudi za zahtevnejše uporabnike, ki želijo okolico svojega doma oblikovati povsem tako, kot so si sami zamislili. Primerne so tudi za profesionalne vrtnarje, ki se v sklopu svojih službenih obveznosti ukvarjajo z oblikovanjem okrasnih rastlin. Splača se izbrati napravo, ki ni le zmogljiva, temveč ponuja prijetno uporabniško izkušnjo. To so lahke in okretne električne škarje za živo mejo, ki so praviloma najboljša izbira za večino uporabnikov.