Priljubljena ponudba aktivnosti v Bovcu

Bovec je priljubljeno turistično središče v Posočju. Seveda pa sem obiskovalci ne zahajajo zato, ker bi jih tako zanimal sam kraj, temveč računajo na čudovita doživetja ob raziskovanju okoliške narave in koriščenju raznovrstne turistične ponudbe. Posebna atrakcija tega kraja je gotovo ponudba adrenalinskih aktivnosti in drugih dejavnosti na prostem. Izpostavimo lahko kar nekaj opcij, ki so posebej priljubljene. 

Na prvem mestu je to gotovo rafting Bovec je priljubljeno izhodišče za spuste v gumijastem čolnu, za kar ima zasluge predvsem reka Soča, ki je v tem delu zelo zanimiva in ponuja idealne razmere za rafting. Bovec k temu dodaja mamljivo ponudbo lokalnih turističnih agencij, ki nudijo organizirane skupinske spuste, najem opreme, transport in vse drugo, kar potrebujemo za odlično izkušnjo pri raftingu. Kombinacija teh lastnosti zagotavlja nepozabno doživetje predvsem za družine in skupine, ki želijo uživati v družabni aktivnosti na razburkanih rečnih valovih. Na drugi strani lahko za rafting Bovec ponudi tudi drugačne programe, ki so namenjeni bolj sproščanju in spoznavanju z reko in okolico.

Med priljubljenimi aktivnostmi moramo gotovo omeniti še canyoning. Bovec tudi za to aktivnost nudi all-inclusive ponudbo, ki je kot nalašč za raznovrstne avanturiste. Celoten postopek izvedbe je zelo enostaven – dogovorimo se za določen program, nato se ob dogovorjeni uri zglasimo na zbirnem mestu agencije. Za vse ostalo poskrbijo profesionalni vodniki, ki uredijo izposojo opreme in transport, nato pa vodijo tudi sam canyoning. Bovec za to aktivnost ponuja nekaj slikovitih sotesk pritokov reke Soče, povsod pa imamo opravka z zelo atraktivnimi naravnimi ovirami, ki sestavljajo zanimiv in naporen poligon. Nekateri programi so razmeroma enostavni in služijo kot uvod v to aktivnost, drugi so zelo dolgi in zahtevni, kot nalašč za tiste, ki jim je bolj všeč adrenalinski canyoning Bovec tudi na tem področju ponuja nekaj za vsakogar, tako da bo vsak avanturist prišel do čudovite izkušnje!