Celovita rekonstrukcija manjkajočega zobovja

Zobje so nepogrešljivi v vsakdanjem življenju. Hitro se pokažejo že manjše težave, ki predstavljajo veliko oviro. Če nam kak zob izpade, bomo to takoj opazili, tako na pogled kot tudi pri govoru, prehranjevanju in drugih osnovnih aktivnostih. Treba je torej dobro skrbeti za zobe, da ti ohranijo vse svoje funkcionalnosti in lep izgled. A včasih se vseeno zgodi, da na zobovje ne moremo več računati – zobje izpadajo zaradi starosti, bolezni in poškodb, naposled pa lahko pride do tega, da bo treba rekonstruirati celotno zobovje. Na srečo nam na tem področju sodobno zobozdravstvo ponuja zelo elegantne rešitve z odličnim rezultatom. To je predvsem storitev all on 4, pri kateri se na štiri vsadke namesti celotna proteza.

Za takšne rekonstrukcije je nujna oprema zobni implantat, ki skrbi za zanesljivo namestitev proteze. Uporabijo se štirje implantati, lahko pa tudi šest. Seveda je od situacije odvisno, katera rešitev bo najboljša. V vsakem primeru pa mora biti vsak implantat vzdržljiv in zanesljiv, poleg tega pa premišljeno nameščen na svoje mesto. Od vsadkov je odvisno, kako dober rezultat bo ponudila storitev all on 4. Cena te storitve je prav tako odvisna od števila vsadkov, je pa običajno fiksno določena že pred začetkom izvajanja storitve. Za all on 4 cena sicer dosega dokaj visoke številke, treba bo pripraviti kakšnih pet tisočakov, a upoštevajmo, da gre za zahtevno storitev z osupljivim rezultatom. Že posamezen implantat lahko stane kakšnih 500 evrov, da ne govorimo še o drugih izdelkih, ki jih zahteva storitev all on 4 Cena je torej povsem upravičena, še posebej če upoštevamo navdušujoč končni rezultat.

All on 4 omogoča celovito rekonstrukcijo manjkajočega zobovja. Ponuja zelo dober rezultat in tudi pri samem posegu dokaj nebolečo in razmeroma prijetno izkušnjo. Seveda je treba za kar najboljšo izkušnjo izbrati pravega zobozdravnika, ki bo delo opravil.