Zanesljiva protivlomna vrata

Vhodna vrata imajo pomembno nalogo, saj nas varujejo tudi pred morebitnimi vlomilci. Nepovabljeni gosti bodo izkoristili šibke točke vrat in lahko hitro pridobijo dostop do stanovanja, zato je treba že preventivno izbrati protivlomna vrata, ki takšnih pomanjkljivosti nimajo. Še posebej pomembno je to pri vratih, ki jih uporabljamo le občasno in jih nimamo stalno pod nadzorom. Čeprav pridejo najprej na misel protivlomna vrata za stanovanje, so te odlike nujne tudi za garažna vrata in druga zunanja vrata, prav tako to velja za vrata v industrijskih in poslovnih prostorih.

Protivlomna vrata za stanovanje so na voljo v pestri ponudbi, izbiramo lahko med zelo raznolikimi modeli, ki na prvi pogled morda ne dajejo vedeti, da so zelo dobro pripravljeni tudi na večje obremenitve in grožnje vlomilcev. Takšna vrata imajo v notranjosti kakovostno jekleno ogrodje, ki ponuja zanesljivost in vzdržljivost, ojačani pa so tudi podboji, predvsem v šibkih točkah. Prav tako morajo imeti protivlomna vrata za stanovanje zanesljiv mehanizem za zaklepanje. Že običajne ključavnice se lahko v tem oziru dobro obnesejo, včasih pa je pametno izbrati kakšno naprednejšo možnost.

Medtem ko imamo protivlomna vrata za stanovanje na voljo v pestri zbirki izdelkov, bo morda pri drugih vrstah vrat nekoliko težje najti ustrezne rešitve za kakšne posebne potrebe. Za garažna vrata sicer velja, da so zelo dobro pripravljena na večje obremenitve. Prav garaže so namreč pogosta tarča tatov, saj niso pod nadzorom in jih morda tudi ne uporabljamo redno. Kakovostna garažna vrata s protivlomnim sistemom so tam nujna, k temu pa običajno dodamo tudi druga sredstva za omejevanje dostopa. Zelo dobro se lahko obnese že osvetlitev, povezana s senzorjem gibanja. Takšne rešitve so zelo učinkovite in dopolnjujejo same lastnosti protivlomnih vrat. Kot velja to za garažna vrata, velja tudi za dvoriščna in industrijska vrata ter druga zunanja vrata, ki jih nimamo pod nadzorom.