Popravilo stekla na telefonu

Sodobni telefoni so praviloma dokaj vzdržljivi in odporni, pripravljeni na raznovrstne obremenitve, s katerimi se bodo neizogibno srečali. Res pa je, da so tudi redno v uporabi, pri tem pa tudi dejansko izpostavljeni različnim grožnjam, tako da je pri dolgoletni uporabi gotovo ne bodo odnesli povsem brez posledic. Med najpogostejšimi težavami so predvsem poškodbe zaslona, ki lahko močno ovirajo uporabo telefona in zahtevajo ustrezno popravilo. Na srečo imamo na voljo odlične opcije, s katerimi lahko takoj povrnemo funkcionalnost naprave in dobro izkušnjo uporabnika.

Običajno se splača za popravilo stekla na telefonu iskati storitve pooblaščenih serviserjev, še posebej to velja za popravilo iPhone telefonov, pri katerih nimamo toliko svobode. Tudi če gre za enostavno zamenjavo stekla, je treba za popravilo iPhone telefona najti pooblaščen servis, ki opravlja te storitve – v naprave znamke Apple namreč lahko posegajo le pooblaščeni serviserji, ki imajo prilagojeno orodje. Brez ustreznega orodja in znanja so popravila veliko težja, zato prednosti nepooblaščenih serviserjev ne pridejo toliko do izraza, tudi ponudbe za popravilo iPhone telefonov ni tako veliko. 

V vsakem primeru pa bo popravilo stekla na telefonu verjetno možno opraviti brez večjih težav. Če gre le za površinske poškodbe stekla, je najbolj smiselna enostavna menjava stekla. Serviserji imajo nadomestne dele na zalogi in lahko storitev zelo hitro opravijo. Predvsem pa lahko pričakujemo odličen končni rezultat, saj bo telefon kot nov, funkcionalnost pa bo povsem neovirana. Pogosto lahko pri tem pričakujemo tudi dokaj ugodno ceno, popravilo stekla na telefonu lahko stane le kakšnih 10 ali 20 evrov, je pa to odvisno od znamke, stanja stekla in navsezadnje tudi izbrane ponudbe. Popravilo je lahko tudi bistveno dražje, če gre za kak dražji model telefona ali za večje poškodbe. Morda bo treba zamenjati tudi sam zaslon ali pa druge kose ohišja, kar takoj pomeni še višjo ceno.