Cena toplotne črpalke je odvisna tudi od zmogljivosti naprave

Ker je toplotna črpalka tako zelo učinkovita naprava in ker z njo lahko privarčujete tudi do kar 70 % stroškov ogrevanja, se za tovrstno genialno napravo odloča veliko ljudi. Pred nakupom je treba razmisliti o pomembnejših dejavnikih, kot so na primer ustrezna vrsta toplotne črpalke, zmogljivost, cena.

Cena toplotne črpalke je zlasti odvisna od vrste, zmogljivosti in ne nazadnje tudi od ponudnika. Cenovno najdostopnejša vrsta toplotne črpalke je toplotna črpalka voda zrak. A konkretna cena je odvisna tudi od zmogljivosti. Najmanj zmogljiva toplotna črpalka voda zrak vas bo stala okoli 4000 evrov, zelo zmogljiva pa nekje okoli 10000 evrov.

Konkretna cena toplotne črpalke vam je na voljo pri posameznih ponudnikih toplotnih črpalk. Našli jih boste na spletu. Čim več ponudnikom pošljite povpraševanje. Po poslani ponudbi boste lahko ugotovili ceno. Ponudba lahko vključuje še ceno za montažo ter zagon toplotne črpalke.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je odlična izbira za marsikaterega kupca

Če vas mika toplotna črpalka za sanitarno vodo, potem so vam zagotovo že povsem jasne številne prednosti tovrstne naprave. Kljub temu je treba zadevo nekoliko podrobneje raziskati. Najpomembneje pa je, da boste našli dobrega ponudnika, ki vam bo poleg kakovostne naprave lahko ponudil še montažo ter sam zagon toplotne črpalke.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je lahko različno zmogljiva in zlasti od te lastnosti je odvisna končna cena. Za najmanj zmogljivo tovrstno toplotno črpalko boste odšteli nekje do 800 evrov. Srednje zmogljiva naprava vas bo stala okoli 1200 evrov, zmogljivejša vrsta pa okoli 1800 evrov.

Pri izbiri toplotne črpalke za sanitarno vodo se morate vprašati tudi, kako velik hladilnik toplote potrebujete in ali potrebujete tudi montažo ter pomoč pri zagonu same naprave. Pomoč za iskanje najpomembnejših informacij v povezavi s takšnimi napravami si lahko poiščete po spletu, kjer so vam na voljo številni dobri ponudniki toplotnih črpalk.