Nepričakovane posledice epidemičnih časov

V tem nepredvidljivem letu, ko nas je vse presenetila zdravstvena kriza, kakršne še starejši med nami ne pomnijo, smo se imeli priložnost marsičesa naučiti. O sami sebi smo spoznali stvari, ki jih sicer ne bi v desetletjih pred nami. Mnogi smo se imeli priložnost ustaviti in ugotoviti, kaj nam je v življenju res pomembno. Po drugi strani pa smo se morali navaditi tudi nekaterih stvari, ki se jih nismo želeli. Čeprav smo mislili, da se ljudje vedno bolj navajajo na to, da njihove aktivnosti porabijo čim manj toplogrednih plinov, pa se sanje o tem, da bo javni prevoz počasi začel nadomeščati zasebna prevozna sredstva, naletele na klavern konec. Med tistimi, ki so v teh časih doživeli največji dobiček, so prodajalci rabljenih avtomobilov in tisti, ki ponujajo odkup vozil. 

Tudi vi iščete ugoden odkup vozil?

Za velik delež ljudi se je namreč zelo spremenil slog življenja. Nekateri prvič v življenju mesece in mesece preživljajo doma, skupaj z njimi pa tičijo v garaži tudi njihovi jekleni konički. Nič ni torej čudnega, da posredniki, ki ponujajo odkup vozil, v tem času prejemajo še več poizvedb o njihovih storitvah, kot ponavadi. Zakaj bi namreč letne stroške avtomobila za to, da nam kot neuporabna gmota kovine stoji v garaži ali za blokom? Rabljeni avtomobili se v tem času prodajajo kot za stavo, na srečo pa je tudi veliko ljudi, ki so te rabljene avtomobile pripravljeni kupiti. 

Obstaja namreč druga vrsta ljudi, ki se ravno v tem času ozirajo po rabljenih avtomobilih – še posebej tisti, ki prej avtomobila niso imeli, saj ga niso potrebovali. Smo namreč v času, ko se na javni promet ne gre tako zanašati kot običajno. Ne moremo namreč vedeti, koliko časa bodo še trajali ukrepi ob epidemiji. Če se bo javni prevoz še naprej redno ukinjal, namreč mnogim ne bo preostalo drugega, kot da si kupijo nov ali rabljen avto.