Kajak in rafting na Soči

Reka Soča je že na pogled čudovita, še bolj atraktivna pa postane, ko spoznamo nekatere opcije za adrenalinske aktivnosti, ki jih lahko izvajamo na rečnih valovih. Kar nekaj možnosti imamo, verjetno pa bodo najbolj privlačne tiste, ki so tudi najbolj priljubljene. Deležni bomo odlične izkušnje, če znamo izkoristiti široko ponudbo, ki jo predstavljajo turistične agencije v krajih ob Soči.

Največ pozornosti namenjamo predvsem raftingu in kajaku. Ti aktivnosti sta kot nalašč tudi za tiste obiskovalce, ki sicer nimajo veliko izkušenj in se želijo morda le seznaniti s tovrstnimi opcijami. Predvsem rafting na Soči je izjemno priljubljen med skupinami, ki iščejo kakšne družabne aktivnosti, tudi družine pogosto povprašujejo po tej opciji. Nič čudnega, da je ponudba zelo pestra in vključuje različne možnosti. Lahko gre za adrenalinski rafting na rečnih brzicah, lahko pa najdemo tudi bolj umirjene programe, pri katerih so v ospredju kakšne družabne aktivnosti. V vsakem primeru ponuja rafting na Soči zanimivo izkušnjo, ki gotovo vključuje nekaj adrenalina.

Za kajak Soča ponuja nekoliko drugačno izkušnjo, saj gre za individualno aktivnost, pri kateri je bolj v ospredju obvladovanje čolna in navigiranje po rečnem toku navzdol. Še vedno se sicer aktivnost opravlja tudi v vodenih skupinah, je pa za kajak Soča idealna tudi za samostojne odprave, za katere se odločajo izkušeni kajakaši. Spet imamo torej na voljo različne možnosti, ki se jih splača izkoristiti. Dobre pogoje ponuja za kajak Soča po praktično celotni dolžini, zato lahko najdemo dobre ponudbe v različnih krajih ob reki.

Druge možnosti za aktivno preživljanje prostega časa

Soča odpira še nekatere druge možnosti za aktivno preživljanje prostega časa v zavetju sveže reke. Omeniti moramo vodni bob, ki prav tako vodi med rečne valove, medtem ko je priljubljeno tudi soteskanje, ki se sicer ne izvaja na reki Soči, temveč v soteskah nekaterih pritokov.