Elegantna in učinkovita vrata

Vrata nam običajno ne predstavljajo kakšnih posebnih težav, saj jih lahko enostavno odpiramo in zapiramo kar sami. Seveda imamo pri tem v mislih vrata v stanovanjskih prostorih, kjer nimamo opravka s kakšnimi posebnimi zahtevami, saj tudi kakšnih posebnih obremenitev ni. A čisto drugače je v drugih okoljih, kjer želimo sprejemati nekoliko večje število ljudi. Predvsem v komercialnih prostorih je veliko ljudi, ki vrata stalno uporabljajo, zato mora biti oprema bolje prilagojena takšnim zahtevam. Vseeno pa cenimo elegantna, učinkovita vrata, ki svoje delo opravljajo brez kakšnih težav. Običajno se uporabljajo električna drsna vrata s samodejnim delovanjem, pogosto pa so zelo posrečena tudi vrtljiva vrata. Različni mehanizmi imajo različne prednosti, zato se moramo vedno odločati na podlagi lastnih zahtev in potreb.

Drsna ali vrtljiva vrata?

Mehanizmi avtomatskih vrat se lahko razlikujejo, vseeno pa pričakujemo odlično delovanje in zelo uporabne funkcionalnosti. Tako drsna kot vrtljiva vrata so lahko opremljena z električnim mehanizmom za samodejno upravljanje, lahko pa so tudi brez tega in jih pač odpiramo in zapiramo ročno. Za potrebe kakšnih poslovnih in komercialnih prostorov so takšna vrata seveda opremljena s pogonom za avtomatsko upravljanje delovanja.

Električna drsna vrata imajo to prednost, da v primerjavi z vrtljivimi ponujajo boljši izkoristek prostora. So idealna izbira za manjše prostore, kjer potrebujemo elegantno opremo in želimo z dobro izbiro kar se da izkoristiti vsak kotiček razpoložljive površine. Poleg tega so električna drsna vrata pogosto enostavnejša in cenejša, lažje jih je vzdrževati in servisirati.

Vrtljiva vrata imajo lahko boljši učinek v tistih okoljih, kjer želimo na obiskovalce res narediti dober vtis. Znajo biti nekoliko bolj vabljiva, sploh če so lepo oblikovana. Pri teh vratih je sicer zelo pomembno, da jih opremimo z dobrim mehanizmom, ki upravlja delovanje, saj se lahko v nasprotnem primeru zgodi, da bodo morali obiskovalci vrata potiskati ročno.