PVC vhodna vrata so odlična izbira za številne vrste objektov

Vhodna vrata so pogosto izdelana iz lesa, prav tako pa je zanja priljubljen material tudi PVC. Vhodna vrata iz PVC zagotovo niso priljubljena samo zaradi zelo dostopne cene, temveč tudi zaradi izjemno gladke površine, ki je veliko preprostejša za čiščenje pa tudi vzdrževanje. Obenem pa takšna vrata lahko dosegajo tudi kar precej visoko življenjsko dobo.

Odlična novica pa je še ta, da so PVC vhodna vrata primerna skoraj za prav vse vrste objektov. Še zlasti dobrodošla pa so za novogradnje, nizkoenergijske hiše, ne nazadnje tudi za primere sanacije objekta.

Izjemno stabilna vrsta vhodnih vrat

Ena od ključnih prednosti, s katerimi se ponašajo PVC vhodna vrata, je tudi izjemna stabilnost. Profili takšnih vrat so namreč širši ter dodatno ojačani z namenom učinkovitega preprečevanja povešanja ter ukrivljanja. Pomembna informacija je tudi ta, da zaradi takšne lastnosti vrata ne izgubljajo na svoji funkcionalnosti. Posledično pa imajo seveda dovolj dolgo življenjsko dobo.

Prav tako pa se PVC vhodna vrata ponašajo z visoko zvočno ter toplotno izolativnostjo. V primerjavi z lesom so kar precej bolj odporna na zunanje vremenske vplive, tudi na UV žarke.

Polnila vrat iz PVC

Za polnilo vhodnih vrat iz plastike se uporabljajo PVC in HPL polnilo, lahko pa tudi steklo, ki je debelo med 20 in 50 milimetri. To je povsem odvisno od modela vrat. Za okovje pri takšnih vratih najpogosteje uporabljamo avtomatsko tritočkovno ključavnico ali pa mehansko.

Sicer pa se poleg osnovnih elementov za PVC vhodna vrata lahko uporabljajo še drugi številni elementi oziroma dodatki, na primer tolkalo, kukalo, zunanje držalo, elektro odpiranje, dodatna osvetlitev z diodami, nadsvetloba, obsvetloba.

Proizvajalci pohištva iz PVC

Najpogosteje se kupci odločajo kar za PVC vhodna vrata po meri. Prav vsak objekt je lahko nekaj edinstvenega ali pa na trgu v danem trenutku ni možno najti prave velikosti takšnih vrat. Pomembno pa je, da si izberete preverjenega proizvajalca, ki je na trgu dobro uveljavljen in je tudi cenovno povsem dostopen.