Primer proizvajalca računalnikov, ki je osvojil trg

Ko izbiramo svoj naslednji računalnik, ne glede na to, ali je to namizni računalnik, ali iščemo hibrida med klasičnim računalnikom in tablico, ali prenosnik, skoraj zagotovo bomo nekje med izbiro naleteli na zenbook.

Kljub moderni revoluciji prenosne tehnologije včasih vseeno potrebujemo namizni računalnik, še posebej kot opremo, ki jo uporabljamo v službi in ni namenjena prenašanju. Dober primer takega računalnika je na primer zenbook. Dober namizni računalnik ima po navadi boljši procesor, kot prenosni računalniki, prav tako pa imamo prosto izbiro velikega zaslona, ali celo več teh. Namizni računalnik lahko tudi po svoje priredimo točno našim potrebam, saj je v “škatli” ogromno prostora, da vanjo spravimo vse tisto, kar zares potrebujemo, hkrati pa se znebimo ali zamenjamo komponente, ki so za nas res potrebne. Namizni računalnik lahko nadgradimo z boljšim hlajenjem ali večjim spominom, izbira je naša, proces zamenjave oziroma dodatka pa razmeroma preprost, vsaj zagotovo pa veliko bolj kot pri prenosnikih.

Če se odločimo za pravi zenbook, ki ni nujno namizni imamo sicer malo manj izbire kar se tiče priredb, imamo pa mnogo različnih modelov in oblik, ki jih lahko zenbook zavzame, da lahko zadosti našim potrebam. Ta pride v nekaj značilnih oblikah kot je prej omenjeni namizni računalnik. Novejšo linijo zastopajo modeli, ki so združitev tablice in prenosnika. Tak zenbook ima zaslon na dotik, ki omogoča interaktivno sodelovanje z vsebino, ki jo obravnavamo, prav tako pa lahko zaslon v vsakem trenutku ali odstranimo ali zasukamo na posebnem mehanizmu, ki omogoča, da lahko to, kar prikazuje zenbook hitro delimo z drugimi prisotnimi.

Posebna linija je namenjena tudi računalnikom, ki so namenjeni za poslovneže. Tak zenbook se imenuje Ultrabook in je narejen za to, da je lahek, prenosljiv in izjemno zmogljiv. Z močnim procesorjem in spektakularno grafiko predstavlja najboljše obeh svetov.