Laserski razrez omogoča učinkovito proizvodnjo

Danes v kovinsko predelovalni industriji praktično ne zasledimo več konvencionalne tehnologije razreza pločevine, ampak jo je v celoti izpodrinil laserski razrez. Gre za visoko napreden tehnološki proces, ki ga danes v svoji proizvodnji uporablja večina podjetij. Z laserskim razrezom je postala proizvodna linija kovinskih polizdelkov in izdelkov izjemno hitra, učinkovita in ekonomična, saj so stroški izdelave izdelkov z laserskim razrezom bistveno manjši.

Laserski razrez se izvaja s pomočjo sodobnih laserskih rezalnikov, ki so računalniško vodeni. Zaradi tega je razrez različne pločevine izjemno natančen, pri čemer so odpadki minimalni. Laserski rezalnik razreže različne vrste pločevine, kot so na primer aluminij, inox pločevina ali baker. Prav tako zanj ni ovira različna debelina pločevine, saj se rezalnik tem spremembam zelo hitro računalniško prilagodi. Delo z laserskim rezalnikom je zelo enostavno, saj natančno izpolnjuje vse ukaze, ki so računalniško sprogramirani. Seveda mora z laserskim rezalnikom operirati strokovno in izkušeno osebje.

Elektro omara naj bo premišljeno izbrana

Elektro omara je pomemben člen elektro inštalacij na katerega je potrebno pomisliti že pri načrtovanju novogradnje. Pri tem je najbolj pomembna izbira primerne velikosti in materialov. Velikost elektro omare je odvisna predvsem od potreb in zahtev objekta, zato je nujno, da se pred njeno namestitvijo pozanimate s strokovnjakom. V splošnem velja, da večje kot so zahteve objekta po električni energiji, večja je elektro omara. Bistveno je, da vam danes številni ponudniki elektro omar dimenzije individualno prilagodijo vašim zahtevam.

Glavna elektro omara je običajno nameščena zunaj objekta. Nekatere od njih so vgrajene v samo fasado, to so podometne elektro omare. Druge omare pa so lahko postavljene na tla in tem pravimo prostostoječe elektro omare. Glede na to, da so močno izpostavljene različnim vremenskim vplivom, je pomembno, da je elektro omara izdelana iz nerjavečega materiala, za odpiranje pa morajo biti opremljene z najkvalitetnejšimi tečaji ter zapirali.