Indos viličar na motorni pogon

Indos viličar je odličen za prenašanje različnih tipov tovora. Indos blagovna znamka že vrsto let velja za najboljšo na evropskem trgu, zato se pojavi v marsikaterem skladišču v Sloveniji. Kdor ima doma večje ali manjše podjetje, potrebuje kvalitetne viličarje, da z njimi lahko prenaša težak tovor, ki ne naložen na palete. 

Indos viličar nam omogoča enostavno delo in nemoteno dvigovanje in spuščanje različnih tipov tovora. V skladišču se vsakodnevno prenese veliko različnih izdelkov, ki so navadno porazdeljeni po različnih višjih ali nižjih policah. Ker so skladišča različna med sabo, si lahko za različne potrebe najamemo različne tipe viličarjev.  

Indos viličar ima poleg klasičnih modelov, ki so najbolj prodajani, na voljo tudi plinske in električne modele, ki so vedno bolj popularni. Vsak izmed viličarjev ima višino dviga do 7 metrov. Plinski viličarji nimajo velike nosilnosti, saj lahko prenašajo le do 1500 kilogramov, kar je relativno malo, če jih primerjamo z viličarji, ki lahko nosijo tudi osem ton. 

Teleskopski viličar za visoke police

Teleskopski viličar je izredno uporaben za višje dostopne predele v skladišču. V vsakem velikem skladišču se tovor izjemno hitro nabere in je določen tovor v skladišču nameščen izredno visoko in je za navadne viličarje nedostopen. Za te primere so idealni teleskopski viličarji, ki jih lahko naročimo pri vse boljših ponudnikih. 

Teleskopski viličar je narejen tako, da se mu dvižna os lahko dvigne višje in tako lahko naložimo tudi težje dostopen tovor. Upravljanje teleskopskega viličarja ne moremo zaupati začetniku, saj za njegovo pravilno delovanje potrebujemo veliko let dela ter izkušenj.  

Teleskopski viličar bo z nakupom postal najboljši pripomoček za uporabo in prenašanje raznih bremen po gradbiščih, po logističnih centrih in skladiščih. Najnovejši modeli se lahko pohvalijo s prostorno zaprto kabino in možnostjo krmiljenja s krmilno palico. Navadno delujejo na dizelski pogon, lahko pa izbiramo tudi med plinskimi in električnimi.