Kako postaviti plinski žar?

Ena izmed slabosti, ki jo ima vsak plinski žar je to, da ga moramo vsakič sproti postaviti, preden se lotimo peke, kar je lahko nekaterim naporno, še posebej, če tega ne delajo pogosto, ali nikoli niso videli, kako se tej stvari streže. 

Najbolje je da začnemo s tem, da imamo pri roki primerno plinsko jeklenko, ki jo potrebujemo zato, da naš plinski žar sploh deluje kot žar, saj brez plina ne moremo greti plošče. KO imamo jeklenko jo priključimo na primeren priključek in položimo železno ploščo na ogrodje, ki ga prej poravnamo s pomočjo manjših lesenih klad, da je vodoravno. To preprečuje da bi nagnjen plinski žar pod sabo začel nabirati lužico maščobe, ki bi stekla iz plošče. Pred uporabo se mora plinski žar nekoliko segreti in sicer je najbolje, da nekaj minut samo pustimo, da se plošča segreva, ne da bi nanjo kaj polagali, nato pa lahko začnemo s peko odličnih jedi.

Zabavanje gostov lahko revolucionirajo letne kuhinje na prostem

Skoraj da vsaka oseba, ki rada zabava goste se je vsaj enkrat znašla v dilemi, ko so želeli hkrati zabavati goste in pripravljati čudovite kulinarične mojstrovine, vendar se to včasih preprosto ne sklada. Najboljši način, da se reši problem ločenosti priprave hrane in zabavanja so letne kuhinje na prostem, ki jih lahko namestimo doma, ali pa mogoče na javnem prostoru, da jih lahko uporablja zaokrožena skupnost ljudi, ki živijo v večstanovanjskih hišah. Letne kuhinje na prostem nam omogočajo, da pripravljamo odlično hrano in hkrati nam ni treba zapuščati gostov samo zato, ker imamo nekaj ravno na štedilniku, ali pa ker ne bi imeli časa biti z njimi med tem ko režemo solato ali pripravljamo recimo omake. Skoraj da vedno lahko letne kuhinje na prostem izboljšajo kvaliteto časa, ki ga preživimo, ko smo gostitelji zabave.