Epoksi tlaki v lastni režiji

Epoksidna smola je idealna rešitev za tlakovanje močno obremenjenih površin, ki bi jih radi kar najbolje zaščitili. Ima mnoge pozitivne lastnosti, ki se bodo odlično obnesle pri dolgotrajni in zahtevni uporabi prostorov, predvsem pa se ponaša tudi z razmeroma ugodno ceno. Sam material je v primerjavi z alternativami in predvsem glede na svoje odlike izredno poceni, pri stroških dela pa lahko včasih prihranimo tako, da se izdelave tlaka lotimo kar sami.

Večji projekti in zahtevnejši večplastni epoksi tlaki seveda zahtevajo pomoč strokovnjaka, v tem primeru je investicija v profesionalno izvedbo vsekakor tudi upravičena. Če pa se lotevamo zaščite tal domače garaže ali delavnice, se lahko delu brez skrbi posvetimo tudi sami. To omogoča epoksi premaz za beton, ki je zelo enostaven za uporabo, kar je le še pika na i ugodni ceni premaza in prepričljivim lastnostim končnega izdelka.

Epoksi premaz za beton se močno zanaša na svojo podlago, tako da je pomembno, da imamo najprej na voljo zanesljivo in kakovostno betonsko ploščo. Ta je izvrstno izhodišče za delo s premazom, saj zagotavlja optimalen izkoristek prednosti epoksidne smole. Pred nanosom premaza moramo paziti le na to, da je površina povsem čista, ravna in suha, le tako bomo lahko epoksi premaz za beton zanesljivo nanesli na površino. Nanos premaza lahko primerjamo z beljenjem zidov, saj gre za podoben postopek – izkušeni domači mojstri ne bodo imeli težav pri izdelavi takšnega tlaka. Seveda po nanosu premaza prostor dobro prezračimo in mu damo nekaj časa, da se premaz posuši in tlak utrdi. Epoksi tlaki sicer slovijo po tem, da so uporabni zelo hitro po izdelavi, čakati je treba le kakšnih 24 ur, a seveda je smiselno pri tem pozorno spremljati stanje tlaka in upoštevati točna navodila proizvajalca. 

Vsekakor epoksi tlaki dopuščajo zanesljivo izvedbo tudi v lastni režiji. Ni pa pametno varčevati pri projektih, ki res zahtevajo brezhibno izvedbo!