Cenik pvc oken

Pvc okna so produkt, ki je zelo razširjen in uživa veliko naklonjenost vseh, ki se ukvarjajo z okni na splošno. Tako domači mojstri, kot tudi profesionalni monterji, imajo pvc okna za proizvod, ki je zelo enostaven za nameščanje in vzdrževanje ter ima ugodne lastnosti, zelo dolgo življenjsko dobo, hkrati pa so pvc okna tudi cenovno med najbolj ugodnimi okenskimi rešitvami. Pri načrtovanju zasteklitve novozgrajenih hiš ali pa preopremljanju starejših stanovanjskih enot nam je lahko v veliko pomoč cenik pvc oken.

Vsak cenik pvc oken vsebuje podatke o ponujenih okenskih profilih, ki pa so le informativne narave. V primeru standardnih dimenzij lahko cenik pvc oken ponudi tudi dejanske številke, pri nestandardnih merah pa je vse odvisno od količine spremljevalnega dela, ki ga zahteva izdelava okvirjev ter njihova namestitev na želeno mesto. Mnogi pvc okvirji lahko v svojo sredino sprejmejo steklene vložke različnih debelin, katerih število steklenih plasti se lahko razlikuje. Po navadi je število stekel v okenskem okvirju med 2 in 4. Tudi želen stekleni vložek je potrebno upoštevati pri končni ceni, ki se za različne vložke lahko zelo razlikuje, še posebej, če vsebujejo kaljeno ali mrežasto steklo ali pa namenski plin med plastmi, ki še nekoliko izboljša izolacijo okna. 

Cenik pvc oken v katalogu prinaša tudi cene konkurenčnih rešitev – lesenih ali aluminijastih okvirjev. Vsekakor je potrebno pred odločitvijo za okna primerjati energijski plan, da se ustrezno prilagodi potrebna toplotna izolativnost. Nesmiselno je namreč dajati ultra izolativna okna v starejše hiše s slabšo izolacijo, ker bi tako metali denar stran brez učinka na porabo toplotne energije oziroma kurjave. Zato vsebuje cenik pvc oken tudi informacije o toplotnih specifikah posameznega izdelka. Z njihovo pomočjo se da natančno izračunati pričakovan energetski prihranek, ali pa podatke uporabiti pri izračunu za ogrevanje novogradenj.