Udobno bivanje v stanovanju iz naravnih materialov

Uporaba naravnih materialov je pri gradnji v nekaterih primerih velika prioriteta. Ni sicer realno, da bi lahko večje stanovanjske stavbe v celoti izdelali izključno iz naravnih materialov, a po tem tudi ni potrebe – zelo dober učinek lahko dosežemo s kombinacijami, ki prinašajo ravno pravšnje deleže prednosti različnih materialov. Naravne materiale lahko uporabimo za različne elemente, ki imajo na kakovost bivanja velik vpliv.

Navsezadnje so lahko iz naravnih materialov tudi tisti elementi, ki ključno odločajo o funkcionalnih lastnostih objekta. Takšna je gotovo tudi streha – naravno opcijo pri tem ponuja strešna kritina Creaton, ki je izdelana iz gline in ne vsebuje kemičnih dodatkov. Na ta način dosežemo izvrsten učinek, ne da bi morali sklepati kompromise glede kakovosti ali drugih pomembnih lastnosti ostrešja. Strešna kritina Creaton seveda ne prepriča le z naravno sestavo, temveč predvsem z odličnimi lastnostmi pri zaščiti objekta pred vremenskimi nevšečnostmi. Zelo dobro se bori proti obremenitvam okolja in hkrati varuje zaprte prostore pred različnimi vplivi, ki streho neposredno ali posredno ogrožajo. S tem je strešna kritina Creaton pogosto zelo priporočljiva izbira tudi za tiste, ki ne dajejo posebne prioritete naravnim materialom, bi pa radi uživali v optimalni kombinaciji lastnosti, ki jo ponuja ta kritina.

Če bi želeli uživati v nekoliko bolj neposrednem stiku z naravnimi materiali, lahko izberemo lesena okna, ki se zelo dobro vključijo v bivalno okolje. Lesena okna lahko uporabimo v praktično vsaki stanovanjski zgradbi, še posebej če imamo opravka le s standardnimi dimenzijami in nimamo kakšnih posebnih zahtev glede profilov. Na ta način lahko v celoti izkoristimo vse prednosti, ki jih ponuja naravni material v tej vlogi – lesena okna takoj navdušijo s svojim neprekosljivim izgledom in s posebnim občutkom, ki ga prinaša les, na dolgi rok pa predvsem s funkcionalnimi prednostmi kakovostno izdelanih in vzdržljivih oken.