Klasični parket vzdrži več generacij

Pri izbiri parketa boste naleteli na več različnih tipov. Med najbolj priljubljenimi je klasični parket. Zanj je značilno, da lahko preživi tudi do več generacij, ker ga lahko večkrat obnovimo. Sicer pa se takšna vrsta parketa vgrajuje z lepljenjem na že pripravljeno podlago. Polaganje klasičnega parketa nam omogoča številne možne vzorce, na primer vzorec kocka, ribja kost, ravno polaganje.

Debelejši klasični parket

Za debelejši klasični parket je značilno, da se ga lahko večkrat obnovi oziroma ga lahko večkrat obrusimo ter nato lakiramo ali pa naoljimo. Ko klasični parket brusimo, ta posledično izgublja na debelini. Če se boste torej odločili za nakup takšne vrste parketa, vsekakor priporočamo debelejšega, če seveda želite, da se primerno ohrani za več generacij.

Sicer pa klasični parket lahko polagate v številnih prostorih, na primer doma, v poslovnih objektih, telovadnicah. Kljub izjemnim prednostim pa pazite na to, da takšna vrsta parketa zaradi svojega debeline ni primerna za polaganje na talno gretje.

Oljen parket je na dotik naravnejši od lakiranega

Če ste ljubitelj čim naravnejšega videza lesa, vam bo pri izbiri parketa zagotovo všeč oljen parket. Les je v tem primeru zaščiten s prav posebnimi olji, ki prodrejo v lesne pore in na takšen način odlično zaščitijo površino, obenem pa še vedno ohranijo videz naravne strukture lesa.

V primerjavi z lakiranim parketom je oljen parket že na dotik veliko naravnejši. Lakiran parket zaradi zaključka z lakom namreč deluje veliko bolj umeten in zaprt. 

Oljen parket je odlična izbira za sodobne ambiente

Oljen parket je zaradi svoje izrazite eko note odlična izbira za sodobne ambiente. Obenem je dobrodošel tudi v  prostorih, ki jim želite vdahniti vsaj nekaj retro pridiha. Sicer pa vam bodo uporabniki oljnega parketa znali povedati še, da je takšna vrsta parketa na pogled in tudi na dotik izjemno topla. Hoja po njem je prijetna, vzdrževanje ni zahtevno.