Enostavna izbira računalnika

Izbira računalnika je običajno precej zahtevna naloga, a na različne načine si lahko delo tudi olajšamo. Predvsem je pomembno, da dobro poznamo svoje potrebe in želje, nato se lahko dobro orientiramo in pravo rešitev najdemo v ponudbi priljubljenih naprav na določenem področju.

Najprej se moramo vprašati po tem, ali bo za naše potrebe boljši prenosni ali namizni računalnik. Obe opciji ponujata svoje prednosti, zato je izbira odvisna od situacije oziroma uporabnika.

Prenosni računalniki

Če izbiramo prenosni računalnik, lahko vedno pričakujemo neomejeno mobilnost in prijetno uporabniško izkušnjo v vsakem okolju. Veliko prednost imajo prenosniki višjega ranga, recimo Apple prenosnik, saj so te naprave povsem prilagojene uporabnikom, ki iščejo računalnik za uporabo na poti. Apple prenosnik ponuja izjemno uporabniško izkušnjo in obljublja visoko storilnost, zato je idealen predvsem kot poslovni računalnik. Drugi prenosniki lahko ponudijo druge prednosti – Apple prenosnik recimo najdemo v višjem cenovnem razredu, medtem ko je veliko ponudbe tudi med cenejšimi računalniki. To so multimedijski prenosniki za vsakdanjo rabo, ki se bodo dobro obnesli pri vsestranskem delu. Seveda pa imamo tudi v višjem rangu še več ponudbe, Apple prenosnik še zdaleč ni edina smiselna izbira.

Namizni računalniki

Med namiznimi računalniki se splača izbrati tistega, ki ponuja posrečeno konfiguracijo glede na naše potrebe. To so lahko računalniki MEGA, ki so sestavljeni tako, da odgovarjajo različnim profilom uporabnikov. Računalniki MEGA so prilagojeni bolj in manj zahtevnim uporabnikom, v vsakem primeru pa prinašajo usklajeno zbirko strojne opreme in uporabno programsko opremo, ki omogoča enostaven začetek uporabe. Takšne opcije nam močno olajšajo delo pri izbiri in uporabi računalnika, saj se ni treba pretirano ukvarjati s posameznimi komponentami – računalniki MEGA zagotavljajo popolno združljivost in brezhibno delovanje komponent, torej lahko pričakujemo tudi odlično uporabniško izkušnjo. Zahtevnejši uporabniki pa še vedno lahko nadgradijo posamezne komponente ali pa računalnik sestavijo kar sami.